Essalam Rotterdam

Over ons

Essalam Moskee

Stichting Moskee Essalam bestaat sinds 1987 en is lokaal verankerd en mondiaal georiƫnteerd. We staan voor verbinding in Rotterdam-zuid, waar we onze oorsprong vinden, maar ook ver daarbuiten. We stralen islamitische rechtvaardigheid en vrede (Essalam) uit. We bieden een gebedshuis waarin wij samenkomen voor Allah en bouwen actief aan een positieve islamitische identiteit gebaseerd op de Heilige Koran en het leven van de profeet.

We zijn deel van de Nederlandse samenleving en bij ons is iedereen welkom, ongeacht afkomst, leeftijd en geslacht. Wij willen een positieve bijdrage leveren aan de gemeenschap, streven naar interreligieus dialoog en bieden diensten en stellen een plek waar iedereen kennis over de Islam kan opdoen en delen.

Moskee Essalam begon als een droom van enkele Marokkaanse moslims. Inmiddels heeft de droom zich uitgebreid en is Essalam veel meer dan een lokaal gebedshuis. We blijven streven naar continue verbetering en we willen onze positie verder verstevigen en onze plek in de Nederlandse samenleving verder verankeren. Essalam bezoekers zijn heel divers, hebben diverse achtergronden en komen van heinde en verre om in de Essalammoskee te bidden.

Essalam Bestuur

Het bestuur van de stichting bestaat uit meerdere bestuursleden. Naast de basistaken behorende bij formele basisfuncties zoals voorzitter, penningmeester en secretaris, zijn er ook meerdere bestuursleden verantwoordelijk voor portefeuilles welke jaarlijks opnieuw kunnen worden vastgesteld en verdeeld. Op basis van deze portefeuilles zijn bestuursleden verantwoordelijk voor het beleid. Onderstaande functies zijn onbezoldigd. Statutair is vastgesteld dat bestuursleden geen vergoeding krijgen.

De drie basisfuncties van voorzitter, secretaris en penningmeester zijn momenteel als volgt ingevuld:

  • Mohamadi El Harche
  • Rachid Arab
  • Mustapha Harcha

Essalam Deelnemers

De gemeenschap met Essalam deelnemers (jama3a) maakt een wezenlijk en essentieel onderdeel van Essalam organisatie. Essalam deelnemers zijn de steunpilaren van de moskee en houden middels wrijwilligers werk, advies en financiƫle donaties het huis van Allah draaiende. Essalam deelnemers staan in direct contact met het bestuur dat de eindverantwoordelijkheid draagt.